Serviceprosess med Kiwi lekeplass for barn

- Jan 06, 2021-

Serviceprosess for Kiwi Children' s innendørs lekeplass


1. Foreløpig prosjektkommunikasjon: kunden og selgeren vil føre foreløpig kommunikasjon for å forstå kundens grunnleggende behov og den foreløpige situasjonen til prosjektet.


2. Stedsundersøkelse:


A. Kunden har en plantegning av nettstedet (datamaskintegninger eller håndtegnede tegninger er akseptable), og detaljerte dimensjoner bør merkes, for eksempel lengden, bredden og høyden på nettstedet, enten det er kolonner på nettstedet, størrelsen på kolonnene og andre forhold på nettstedet. Vi kan forstå situasjonssituasjonen direkte gjennom plantegningen, og kommunisere med kunder via telefon- og onlineverktøy.


B. Hvis kunden trenger at vi undersøker nettstedet, måler du den faktiske størrelsen på nettstedet og kommuniserer ansikt til ansikt.


3. Design- og planplan: gjennom foreløpig kommunikasjon og forståelse av stedssituasjonen vil vi lage en foreløpig plan for kunden. Våre designere vil designe effektplanen i henhold til kundens' s nettsted, behov og budsjett.


4. Programgjennomgang: Kunden gjennomgår det foreløpige programmet. Hvis kunden ikke er fornøyd med programmet, kan vi foreta rimelige programjusteringer og ytterligere forbedringer i henhold til kundens' s krav så mye som mulig, til kunden er fornøyd, og designprogrammet er bestemt.


5. Tilbudsbekreftelse: Tilbud blir gjort i henhold til den endelige planen som er bekreftet av kunden.


6. Bekreft samarbeid: Kunden bekrefter tilbudet og signerer kjøpekontrakten for å arrangere produksjon.


7. Transport og installasjon: Produksjonen og leveransen vil bli fullført innen den kontraktlige leveringsperioden, og vi vil arrangere konstruksjon og installasjon i henhold til de bekreftede tegningene.


8. Ettersalgsservice: Vi har et profesjonelt ettersalgsteam for å gi kundene profesjonell ettersalgsservice.

O1CN01wGcn7J2C1f6EP0OTg_!!2207293378414